Hemen Arayın: Teknik Destek Mühendislerimiz Hizmetinizde.
Yazılım Nedir ?

Yazılım Nedir ?

Yazılım

Yazılım Nedir ?

Bilgisayarın kendisinin işletilmesini gerçekleştiren, işletim sistemi, derleyiciler (compilers) (Yazılım programında, yazılan uygulaması makina diline çeviren program), türlü donatılar (facility) gibi yazılımlardır. işletim düzeneğinin birincil ögesidir.

Burada çekirdek ile ilgili değişik yaklaşımlar olduğunu yani program karar verme ve sahip olunan olsa dahi bir işletim sistemi çekirdeğinin esas vazifiyeti ile kullanıcıya ve kullanıcıya program yahut tesisat yapan yapımcılara meydana getirmek ve kaynakların yönetilmesi ile ilgili birimleri yönetim etmektir. Bu kullanıcıların işlerine çözüm gerçekleştiren mesela çek, senet, stok denetim, bordro, kitabevi kayıtlarını tutan programlar, bankalardaki müşterilerin para hesaplarını tutan programlar gibi yazılımlardır. Bütün sistem uygulamaları içerisinde birincil program işletim sistemidir ki, bilgisayarın tüm tesisat ve program kaynaklarını denetim ettiği gibi, kullananlara ilişkin aplikasyon yazılımlarının dahi çalıştırılmalarını ve denetlenmelerini sağlar. Herhangi bir dilde yazılan uygulaması makina diline çeviren yazılımlardır.

Şu kombinasyonları içerir:
Sistem yazılımı türlü özgür tesisat bileşenlerinin düzen içerisinde çalışmalarından mesuldür. Sistem yazılımı pc donanımının işletilmesi ve aplikasyon yazılımının çalıştırılması için bir platform sağlamak için geliştirilmiş bir pc yazılımıdır. En esas sistem yazılımı türleri şunlardır:
Ayrıca sistem yazılımı terimi, birtakım yayınlarda program geliştirme araçlarını açıklamak için de tüketilir. Bilgisayar alıcıları seyrek sahip olduğu işletim sistemini öncelikli olarak öneme alarak bir pc alırlar. Fakat cep telefonu gibi aygıtları satın alan şahıslar için bu durumun tersi geçerli olur. Çünkü iPhone örneğinde olduğu gibi bu tarz aygıtların sistem yazılımlarının, son kullanıcı yönünden değiştirilmesi epey zahmetlidir. Ayrıca sistem yazılımı çoğunlukla içsel yahut eskiden yüklenmiş şekilde, faydalı ve üstelik lüzumlu bir altyapı kodu olarak vazife yapar. Sistem yazılımının dışında, kullanıcıların dokümanlar oluşturmasına, oyun oynamasına, musiki dinlemesine yahut İnternet’te gezinmesine imkan tanıyan yazılımlara aplikasyon yazılımı adı verilir.

Dünyaca meşhur müteşebbis Marc Andreessen’in dediği gibi, “Yazılım, dünyayı yiyor!” Hangi sektörde çalışırsanız çalışın, program işin ayrılmaz bir parçası. Programlama bilenler bundan sonra katalizör vazifiyeti görüyor. Bu yüzden program bölümünde kendinizi ilerletmek istiyorsunuz. Bir gazeteci olan Clive Thompson, yazmak için üç sene süresince 200 yazılımcıyla görüştü. Yazılımcıların arasında geleneksel dört senelik eğitim alanlar vardı, fakat hafife alınmayacak bir çoğunluğu yazılımı kendi kendine öğrenmişti. Aralarında muhasebeciler, sanatçılar, marangozlar, ev hanımları ve Thompson gibi gazeteciler vardı. Kodlama uygulamak, geliştirilebilir bir yetenek.
Yazılımlar, ilk etapta farkına varmasak dahi gündelik hayatın her yerinde karşımıza menfaat. Eğlence, endüstri, sıhhat, eğitim, pazarlama, gibi sonsuz alan ve sektörde, günümüzde görmediğimiz kodlarla harekete geçirilen vasıtalar kullanılmaktadır. Bu geniş kullanım kısmı değişik gereksinimlere karşılık veren değişik türlerin meydana çıkmasına niçin olmuştur. Yazılım türleri umumi itibarı ile dört anne başlıkta toplanabilir.
Kullanıcı merkezli tasarlanan yazılımlardır.

Belirli bir hedefi yapmak yahut gereksinimi karşılamak hedefi taşırlar.
İnternette gezinmeyi gerçekleştiren internet tarayıcılar, görsel yapma uygulamaları yahut elektronik cihazların eğlence potansiyelini meydana çıkaran oyunlar bu kategoriye dâhil edilebilir.

Bu yazılımlar, pc yahut akil telefon gibi cihazların esas kullanımın alanlarının genişleyip çeşitlendirilmesine imkan sağlar. Donanım ile programlar arasındaki bağlantıyı kurarlar.

Yorumunuzu Yazabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir